Субота, 11.05.2024, 12:59
Комунальний заклад "Зачепилівський ліцей"
Меню сайту
Святкуємо разом!
Календар свят України. Граматика української мови
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2024 » Березень » 5 » Виховна година «На вічну славу Кобзарю»
11:44
Виховна година «На вічну славу Кобзарю»

05 березня 2024 року в 10-Б класі проведено виховну годину «На вічну славу Кобзарю», щоб глибше пізнати й відчути чудові неперевершені поезії Т. Г. Шевченка. Він - гордість українського народу, його слава. Ця людина знана в усіх куточках світу, а твори його відомі кожному серцю. Проте доля його була драматичною.

До скасування кріпацтва поет не дожив лише кілька місяців. Але залишив нам у спадок полум’яне слово, яке вічно житиме у серцях сім’ї вольної, нової.

Шевченківські теми вічні, тому в історії світової культури його твори посідають особливе місце. У 26 років зовсім молодою людиною він став автором збірки «Кобзар», якій судилося безсмертя.

Поет, ставши «апостолом правди і науки» ще за життя, виховував і виховує своїм словом нову ґенерацію борців української державності. Він став голосом свого народу та є голосом нащадків ХХІ століття. Наша країна знову переживає важкі трагічні часи й залишені нам у спадок вірші Кобзаря, як ніколи, актуальні та пророцькі. Вони знову пробуджують і народжують українську націю, спонукають до боротьби, справедливості та волі. В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко. Справедливо, що Великого Кобзаря вважають народним пророком. Адже не одне покоління українців формує свої світогляди, спираючись на його твори. Славетний Кобзар мріяв бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості та добробуту для нащадків, прагнув, щоб Україна була визнана усіма державами світу як могутня Європейська держава. Саме про це йшлося на виховній годині. Крім того, послухали голос Шевченка, відтворений штучним інтелектом, згадали відвідини під час екскурсії Чернечої гори, де похований великий Кобзар, Канева. Подивилися мультфільм, розгадали вікторину та отримали натхнення від пісні-новинки на вірш славетного Кобзаря, у якому він, усі ми, переконані, що здолаємо московського ворога, що засяє мирне сонце й розквітне Україна.

Переглядів: 22 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України
Відділ освіти Зачепилівської селищної ради
Зачепилівська громада
Сомівська філія
Леб'язька філія
Педагогічна преса
Департамент
Департамент науки і освіти
ХАНО
Харківська академія неперервної освіти
Погода
Погода
Погода у Зачепилівці

волог.:

тиск:

вітер:

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024

Створити безкоштовний сайт на uCoz